Water for animals

L'estiu és l'epoca de la calor i la sequera per excel·lència. L'aigua doncs, es fa indispensable, tant per refrescar-se com per beure.

L’estiu és l’epoca de la calor i la sequera per excel·lència. L’aigua doncs es fa indispensable, tant per refrescar-se com per beure.

La majoria d’ocells, per exemple, es banyen un cop al dia i beuen aigua diverses vegades, especialment a l’estiu. No només beuen per hidratar-se a ells, sino també per portar aigua als seus pollets, alguns dels quals encara romandran al niu.

L’aigua és l’element indispensable per a tota la fauna: mamífers, ocells, papallones, insectes, amfibis, rèptils, etc.

Com ajudar els ocells i la fauna a trobar aigua?

Doncs és molt fàcil! Posem-los una petita banyera o plat d’aigua.

Ha de ser un plat conscistent, que pesi, i no es mogui amb el vent. Al mig es recomanable posar-hi una pedra que sobresurti de l’aigua, de manera que ens farà de pes i, alhora, ajudarà a sortir de l’aigua la petita fauna que hagi caigut.

Aquí us deixem un vídeo gravat al bell mig de la ciutat de Barcelona en una petita terrassa, on vam col·locar un plat de ceràmica amb dos-tres dits d’aigua que regenerm cada dia, per evitar els mosquits.

On col·locar la banyera o plat d’aigua?

Esl animals, especialment els ocells, per baixar a beure i banyar-se a l’aigua necessiten seguretat i tranquil·litat. De manera que haurem de col·locar la nostra banyera o plat d’aigua en un lloc arrocanot i lluny del pas de persones.

És important posar-lo elevat, sobre una taula o en una barana en el cas d’un balcó. Si al voltant i posem plantes, petites o grans, encara els dóna més seguretat.

Si, a més a més, ho posem que estigui a la vista des de dins de casa, radera una finestra per exemple, segur que podrem gaudir dels vistants d’aquest punt d’aigua.

Banyera-Abeurador


Recorda!

  • Col·loca la banyera entre sol i ombra: més ombra que sol.
  • En un punt elevat, com una taula o a la barana del balcó.
  • Màxim 2-3 dits d’aigua
  • Regenera l’aigua cada dia per evitar els mosquits
  • lluny dels llocs de pas
  • Envoltada de plantes millor

I si tens un jardí, pots fer una petita bassa!

Petita bassa al terra d’un jardí. Fixeu-se en les pedres que surten de l’aigua cap a terra, imprescindibles per a la fauna més petita.

Eriçó comú (Erinaceus europaeus) bebent en un plat a terra. Si teniu un jardí i us visita algún eriçó també els hi cal un bon plat o banyera d’aigua.

Altres articles sobre com fer una Bassa al teu jardí:

  • Una bassa al teu jardí
  • Un jardí silvestre, la millor llar pels animals

Comparteix-ho a les teves Xarxes Socials i ajuda’ns a difondre el nostre treball per la Natura. Gràcies.